MESTO PREŠOV PODNIKATEĽOM

16.04.2004 Celý región

Jednotný podnikateľský informačný servis\r\n\r\nV piatok, 2. apríla 2004, mesto Prešov na svojej internetovej stránke oficiálne uviedlo do prevádzky Jednotný pod...
Jednotný podnikateľský informačný servis

V piatok, 2. apríla 2004, mesto Prešov na svojej internetovej stránke oficiálne uviedlo do prevádzky Jednotný podnikateľský informačný servis (JPIS).

Cieľom JPIS je poskytovať komplexné a aktuálne informácie týkajúce sa podnikania a investičných možností v meste Prešov. JPIS je živý systém, ktorý sa postupom času bude rozširovať a dopĺňať. Jednotlivé sekcie tohto systému môžu napĺňať oprávnené subjekty, ktoré na projekte spolupracujú, resp. v budúcnosti prejavia záujem o spoluprácu. JPIS nájdete na www.presov.sk/jpis.
Ako povedal primátor mesta Prešov, Ing. Milan Benč: „ Žijeme v dobe, kedy úspech často závisí od toho, ako rýchlo sa k nám dostanú potrebné informácie. JPIS má podporovať podnikanie v Prešove, vytvárať partnerstvo medzi verejnou správou a podnikateľskou obcou a slúžiť ako spoľahlivý zdroj informácií nielen pre podnikateľov a občanov z nášho mesta, ale aj z ďalších častí Slovenska a zo zahraničia. “
Obsah JPIS je postavený na troch pilieroch. Ľavá strana pozostáva z odkazov a kontaktov na inštitúcie, s ktorými podnikateľ a občan prichádzajú v Prešove do styku a sú nevyhnutné pre akékoľvek obchodné aktivity. Stredná časť obsahuje sekcie, ktoré sú najviac využívané a budú aj najčastejšie aktualizované. Nachádza sa tam podrobná databáza firiem v Prešove, prehľad investičných možností, aktuálne pracovné príležitosti, či podnikateľské priestory na prenájom. Pravá strana umožňuje rýchly prístup ku informáciám podľa tém. Je tam zverejnený profil mesta, aktuálne semináre a konferencie v Prešove, informácie o výstavách a veľtrhoch, priame odkazy na užitočné internetové stránky a mnohé ďalšie.
Vytvorenie Jednotného podnikateľského informačného servisu iniciovalo mesto Prešov v spolupráci so Združením podnikateľov Slovenska (ZPS), Regionálnym poradenským a informačným centrom (RPIC) v Prešove, Slovenskou obchodnou a priemyselnou komorou (SOPK) a Živnostenskou komorou (ŽK). Okrem internetového portálu budú informácie z JPIS spracované aj formou ročenky a multimediálneho CD. Technicky JPIS realizovala Prešovská informačná spoločnosť, s. r. o. v spolupráci s A&D Global Business Relations, s. r. o.

Ďalšie informácie poskytne:
Ing. Ľubica Tomášová
Útvar strategického rozvoja
Mestský úrad Prešov
Hlavná 73
080 68 Prešov
Tel: +421 51 772 25 94
Fax: + 421 51 773 48 09
 

Vyberte región